Historien og missionen

I Holbæk elsker de cykling. Det ved de fleste. Og kærligheden er omfattende. Både landevej, mountainbike og cross får hjerterne til at banke hårdt og vedvarende.

De har også traditioner – og historie. Gennem de sidste to årtier har miljøet omkring Holbæk Cykelsport udklækket tre verdensmestre. Én på mtb og to på racer.

MISSION OG EJERE

Men de ville noget mere, og derfor etablerede de et nyt talentudviklingshold. Det har siden 2021 heddet Restaurant SuRi – Carl Ras (landevejscykling). Og missionen var og er krystalklar: Udviklingen af danske talenter til World Touren er første prioritet. Det er en yderst relevant mission, for dansk talentudvikling er i krise, og det vender vi tilbage til.

Verdensmesteren Mads Pedersen er med. Han er både en af teamets ejere og dets trofaste støtte. Mads’ bidrag er essentielle. Ikke kun økonomisk. Det gælder også, når han er med på udvalgte træningspas og pisker rytterne op og ned ad Asnæs Indelukke, ligesom det har stor værdi, at han deltager i holdets sponsorevents.

Brian Holm har også kastet sin kærlighed på teamet. Han er ligeledes medejer og bidrager på mange forskellige måder: Han har ofte kvalitative indspark ved sponsorevents, og han er også ude med rytterne på knaldhårde træningsture i Odsherreds bakkede terræn. Dertil kommer Brians kolossale erfaring fra et langt liv i professionel cykling, og af den grund er han inde over mange af holdets beslutninger og tiltag. Endelig kan man ikke nævne Brian Holm uden at sige et af Danmarks mest omfattende netværk. Brian kender alle. Det profiterer holdet i den grad af.

Alle kender Brøndby IF. De satte – som de første – dansk klubfodbold på Europakortet. De er fortsat et flagskib for dansk fodbold, og deres fankultur er unik. Bestyrelsesformand i BIF hedder Jan Bech Andersen, og han er den tredje medejer af Restaurant SuRi – Carl Ras. Jan er et meget engageret og passioneret menneske, og det er dybest set dét, der gør, at han er en del af cykelholdets ejerkreds. Jan elsker at se unge mennesker brænde igennem, og der er – i hans optik – ikke noget større end når potentiale indfries. Jan Bech Andersens enorme viden og netværk har stor værdi for teamet.

Sidste medejer af holdet er Henrik Egholm. Han er ikke kendt i offentligheden, men har erfaring fra mtb og landevejen. Han er lærer og far til tidl. U19-verdensmester Jakob Egholm og til Kristian Egholm. Henrik er teammanager og står for den daglige ledelse og drift af holdet.

Ejerskabet af Restaurant SuRi – Carl Ras tegnes således af Mads Pedersen, Brian Holm, Jan Bech Andersen og Henrik Egholm gennem det fællesejede selskab, G.S. Holbaek ApS.

TALENTUDVIKLING I KRISE
Dansk landevejscykling oplever lige nu sin anden guldalder. Aldrig har så mange unge talenter overlevet vejen op til sportens øverste niveau, World Touren. Verdensmesteren i 2019 var dansk. Danske ryttere vinder monumenter og klassikere, og i den vide verden er respekten for de danske ryttere enorm.

Derfor lever dansk cykling pt. med et stort paradoks. Samtidig med, at det går over stok og sten, lider talentudviklingen. En negativ udvikling, som er kommet snigende de senere år. Aldrig har der været så få danske talentudviklingshold, og som om det ikke var nok: De hold der er tilbage, er meget pressede på økonomien. Situationen er alvorlig og skal løses. Sker det ikke, vil man se de negative følgevirkninger om 5-8 år. Det vil først og fremmest betyde, at antallet af danskere på World Touren vil reduceres til et minimum, interessen for dansk cykling vil falde og så er der gang i en nedadgående, ond spiral.

Med andre ord: Nogle er nødt til at gøre noget, og det gør G.S. Holbaek.

SPONSORNETVÆRK
Holdet har UCI-kontinentalstatus, og det betyder deltagelse i div. pro-løb, bl.a. PostNord Danmark Rundt, hvilket generer en masse omtale og eksponering, da alle etaper transmitteres direkte på DR1, og det er en væsentlig del af projektet at opbygge et solidt og attraktivt sponsornetværk.

Det sker ikke kun ved at sikre eksponering ved tv-transmitterede cykelløb, men også ved afholdelsen af en række spændende sponsorevents hen over året. Eks. eksklusive dinner-arrangementer på Restaurant SuRi, hvor sponsorerne kommer helt tæt på rytterne, ejerkredsen og alt dét, der binder det hele sammen. Landevejscykling.

Ofte vil aftenen være krydret med underholdende indslag. Det kunne være Thomas Bay, Jesper Skibby og Brian Holm, som med rund hånd fortæller røverhistorier fra dengang feltet var ’Det Vilde Vesten’.

Det er også tanken med netværket, at det skal være til glæde og gavn for den enkelte virksomhed. Her kan vigtige kontakter til nye kunder eller beslægtede brancher opstå, ligesom der ganske givet er nyttige kompetencer repræsenteret i netværket, som den enkelte sponsor ikke selv råder over.

SOCIALE MEDIER, SITES, AVISER OG TV
Teamet arbejder meget aktivt med de sociale medier og poster ca. 200 opslag om året på henholdsvis Instagram og Facebook. Dertil kommer et utal af Reels og Stories. Det er et område, som man har fokus på at udvikle yderligere, da det giver meget værdi. Til holdet og til sponsorerne.

På samme vis prioriteres kontakten til div. net-sites, aviser og dagblade samt DR1, TV2 og Eurosport. Og det skal i den forbindelse bemærkes, at der har været meget omtale af holdet i alle typer af medier i de foregående år.

Det nævnes her, da medieindsatsen har stor betydning for sponsorerne, og sponsornetværket er – som sagt – en central del af missionen.

MISSION

 • Vi vil være Danmarks bedste til talentudvikling
 • Vi vil udvikle- og uddanne danske ryttere til World Touren
 • Vi vil være Danmarks mest vindende kontinentalhold
 • Vi vil skabe et solidt og attraktivt netværk af sponsorer og ambassadører

VISION

 • Vi vil skabe et gunstigt miljø for talentudvikling, som er tiltrækkende for U23-ryttere
 • Vi vil tilstræbe at sende min. én rytter videre til World Touren – hvert år
 • Vi vil vinde cykelløb – ude og hjemme
 • Vi vil have et bredt løbsprogram med mange internationale starter på kontinentalniveau
 • Sponsorerne skal opleve, at netværket giver mening, unikke oplevelser og værdi

MÅL

 • Min. 1 sejr + podiepladser ved internationale kontinentalløb
 • Podieplads ved Elite-DM i linjeløb
 • Top 10 ved Elite-DM i TT
 • Sejr ved U23-DM i linjeløb
 • Top 3 ved U23-DM i TT
 • Min. 5 sejre i alm. A-løb

VÆRDIER
Ryttere og staff er kendetegnede ved følgende værdier:

 • Ambition (vi vil altid gøre det så godt som muligt)
 • Målrettethed (vi er målrettede – vores første prioritet er holdet)
 • Passion (vi elsker det, vi laver, og det er derfor, vi gør det)
 • Loyalitet (vi er altid loyale overfor holdet, holdkammeraterne og sponsorerne)